Aan de slag

03.03.2023 Publiek

Kennissessie ‘Ontdek de niet-bezoeker’

Actiegroep Publiek

Getekende samenvatting van de workshop Ontdek de niet-bezoeker. Vrij veel tekst, kleuren vooral blauw en oranje.

Download de tekening

De Actiegroep Publiek richtte zich binnen Samen Inclusief vooral op publieksgroepen die niet of moeilijk bereikt worden. Welke groepen zijn dit? Hoe bepaal je op welke groep je je als museum wilt richten? En hoe pak je dat vervolgens aan? Om deze vragen te kunnen beantwoorden werkte de Actiegroep Publiek een periode samen met erfgoedprofessional Dyonna Benett en volgden ze een kennissessie ‘Ontdek de niet-bezoeker’ en een daarop volgende workshop ‘In contact met de niet-bezoeker’ van Marieke Stein en Anna Elffers om daar vervolgens in de eigen organisaties mee aan de slag te gaan. Hier vind je de workshop ‘Ontdek de niet-bezoeker’.

De workshop ‘Ontdek de niet-bezoeker’ werd gegeven door Marieke Stein en Anna Elffers en vond wegens corona-maatregelen online plaats. Daarmee konden we de workshop als Kennissessie aanbiededen voor alle ge├»nteresseerde VSC-leden, en niet alleen partners en deelnemers van Samen Inclusief. Olivier Rijcken maakte een getekende samenvatting van de sessie, zodat je er zelf mee aan de slag kunt gaan. De workshop bestond uit vier stappen:

1. Wat weten we? Wie participeert wel/ niet?
2. Breng de mensen (mogelijke bezoekers) in jouw regio in kaart.
3. Hoe werkt inclusie?
4. Hoe kom je in contact met de niet-bezoeker?

In de praktijkverhalen lees je hoe verschillende deelnemers uit de Actiegroep Publiek met deze workshops aan de slag zijn gegaan in hun eigen organisatie.


Meer weten?