Aan de slag

03.03.2023 Strategie & Beleid / Personeel / Partners / Bewustwording

Internationale Community: Diversci.eu

Sanne den Adel, VSC

Samen Inclusief is nauw verbonden aan Diversci.eu, een internationale community van mensen die zich bezighouden met wetenschapscommunicatie en diversiteit, toegankelijkheid, gelijkwaardigheid en inclusie. Op de website Diversci.eu delen zij handige bronnen (tools, artikelen, onderzoek) en staan handreikingen over verschillende aspecten van inclusie. Ook is er een actieve online community op Linkedin en komt de Community of Practice elke twee maanden online bij elkaar voor uitwisseling. Je bent van harte uitgenodigd hierbij aan te sluiten.

 Ga naar Diversci.eu

Diversci.eu ontving in 2020 de Ecsite Collaborative Grant waarmee de website ontwikkeld werd. Samen Inclusief partners en deelnemers NEMO, UMU en Zuiderzeemuseum waren ‘Pioneers’: béta-testers van de website. Vanessa Mignan ontwikkelde binnen de Diversci.eu community de SPARK Conversations Workshop die wij (vertaald) ook gebruiken. Lees bijvoorbeeld hier het praktijkvoorbeeld van het Zuiderzeemuseum.

screenshot van de website Diversci.eu. Tegen een feloranje achtergrond zitten een aantal niet-menselijke figuren op een fiets, die is aangepast aan hun verschillende vormen.