Aan de slag

16.03.2023 Meten & Monitoren

De Scan Diversiteit en Inclusie

Sanne den Adel, VSC

Om onze voortgang binnen Samen Inclusief te kunnen meten en monitoren, kozen wij uiteindelijk voor de Scan Diversiteit en Inclusie van de Code Diversiteit en Inclusie. Deze is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Tilburg. Alle culturele instellingen kunnen deze scan doen, aan het einde ontvang je een rapport met aanbevelingen. De scan wordt momenteel vernieuwd (begin 2023), dus let t.z.t. op of je de juiste versie hebt.

Ga naar de Scan Diversiteit en Inclusie

Alle partners van Samen Inclusief deden de scan aan het begin van ons programma (eind 2020/ begin 2021). Zij ontvingen een rapportage op basis waarvan zij zelf doelen konden stellen en aandachtspunten formuleren. Hans van Dijk van de Universiteit Tilburg maakte voor ons een samenvattend rapport.
Bij de afronding van de activiteiten van Samen Inclusief deden alle partners opnieuw de scan (eind 2022/ begin 2023). Daarnaast doet Hans van Dijk samen met Amber Kersten en Jamie Breukel van de Universiteit Tilburg op ons verzoek een aanvullend evaluatieonderzoek met focusgroepen bij elke partner van Samen Inclusief. We hopen uitkomsten van dit onderzoek in mei 2023 te kunnen delen.

De partners van Samen Inclusief vonden het invullen van de scan d&i best ingewikkeld en intensief. We schreven er daarom zelfs een instructie bij.